lauantai 25. syyskuuta 2010

Kimchi

Eksoottinen uusi tuttavuus nuuderirintamalla, eli Kimchinmakuinen nuudeli. Kimchihän on siis jonkinsorttista korealaista käynyttä kaalia mausteilla (?), itse en ole koskaan kyseistä tavaraa maistanut.Merkillepantavaa on nuudelikuution suuri koko, lähemmäs kahden ihmisen annos (tai todella nälkäisen läskiperseen).  Normi nuudelikattilaani eli mini-sellaiseen laitos ei mahtunut, joten piti käyttää astetta isompaa keittokippoa.


Maustetta oli ainakin riittävästi (Ja kuten kuvasta näkyy sitä sai muutkin paikat kuin kattilan sisäpuoli). Raakana tämä tavallista paksumpi nuudeli maistui aika tuhdilta ja rasvaiselta, ei erityisen maukkaalta.


Uuden kokeilun kunniaksi päätin heittää pakkasesta parit "vihreet" joukkoon koristamaan ja makustamaan soppaa (joka oli kyllä ehkä virhe).


Jättiannoksesta huolimatta maku oli positiivisesti yllättävä, mausteinen ja ehkä muistutti jonkinlaista käynyttä kaalia (niinkuin pitikin).
Ei ehkä suosikkini mutta toimi ihan kivasti, nuudelien paksuus on tietty makuasia mutta itse olen pikkunuudelien ylin ystävä.
Liemi oli hyvää ja sitä oli riittävästi (5dl ohjeen mukaan), niljakkaat vihersilput olivat ehkä liikaa jo muutenkin massiivisessa annoksessa.

Arvosana 3

Olisi kyllä mielenkiintoista maistaa autenttista kimchiä, onnistuisikohan se jossain päin Suomea?

2 kommenttia:

  1. Helsingissä on tällä hetkellä Suomen ainoa korealainen ravintola. Sieltä pitäisi tietääkseni saada myös kimchiä. :)

    VastaaPoista