maanantai 4. lokakuuta 2010

Thaikkua Laab Moo

Thai miten helvetissä se nyt kirjoitetaankin. Kuitenkin, "originellina" eli paikan päällä (kys. maassa) en kyseistä herkkua ole maistellut (muistaakseni), joten tämä olkoot oma custom-otantani kyseisestä ruokalajista. Hyvää se kuitenkin on!Herkkupurjoa, inkivääriä, pari salottisipulia ja lime.


Riisiä, kalakastiketta, jauhettu possunpersus, kuivalla pannulla paahdettua riisi (2 rkl) ja morttelissa murskattu, korianteritahnaa (koska unohdin tuoreen kauppaan). Mokkameister ei liity tähän kokkaukseen tällä kertaa.


Kuten näkyy, riisi on tässä kuvassa käsitettelyssä... Tarkoitus ei ole tehdä jauhoa vaan sellaista sopivan karkeaa murua (eli helposti pureskeltavaa). Kannattaa vahtia riisiä kun sitä paahtaa, helposti meinaan kärähtää krhm.


Eli kuvassa keko silputtua purjoa (kannattaa pestä huolella, oli meinaa törkyinen sisältä) sekä ohueksi siipaloitua salottisipulia ja kuorittu ja pienitty inkivääri (reseptissä taisi olla inkivääri kuorineen, mutta olen tottunut kuorimaan kun välillä ovat vähän kehnoja kurttuja nuo.)


Wokissa paistettu possusilppu ja muut rehusilput.


Mausteet sekaan. Tarkoitus (ainakin minulla) on possun kypsäksi paistamisen jälkeen siirtää wokki pois liedeltä, lisätä sipulit ja mausteet sekaan ja sekoittaa seosta taas levyn päällä vain sen verran, että sipulit aavistuksen pehmenevät. Näin herkun rakenne on mukavan rapea mutta kuitenkin kypsä.
Kuvassa siis 1 rkl lusikallinen kalakastiketta. Muut mausteet ovat limemehu (noin pari rkl), kaksi rkl thaimaalaista chilijauhetta (hott!), teelusikallinen suolaa, jauhettu riisi ja tietty korianteri.


Aah ihanaa.


Ruokapornoa... Sipulituliherkkua jasmiiniriisin kanssa. (Ja reffeille hönkimään sipuliaromeita seuralaisen nokkeliin.)
Tulista, vahvaa (inkivääri), rapeata, pehmeää, addiktoivaa, maukkainta maukkausta. I love it!


Ja keittokirjanahan oli Yukiko Duke - Viisi aasialaista keittiötä. Loisto-opus! Jo pelkästäänkin mielenkiintoisten kulttuurilätinöiden takia.

Suomalaisen alessa allekirjoittaneella oli huikea itsehillintä, kun en ostanut tarjous-Thaikokkikirjaa... Eiköhän niitä löydy hyllystä tarpeeksi ja pitkälti samat reseptit niissä pyörii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti