torstai 4. marraskuuta 2010

Green Curry

Elikkä tuli tehtyä ekaa kertaa kotimaassa vihreätä thai-currya. Resepti on mitä on koska ei ollut autenttisia aineksia käsillä...

  • Vihreätä thai curry tahnaa (blue Dragon)
  • pätkä munakoisoa (thai-manukoison sijaan, oliskohan jossakin reseptissä ollut kesäkurpitsaakin?)
  • broilerisuikaleita
  • tötsä kookosmaitoa
  • Mausteeksi kalakastiketta (must) sekä hieman sokeria.


Eli tätä tahnaa käytin, alekorin löytö ja oli ihan kelpoa.

Käytännössä tahnaa paistetaan wokissa parissa ruokalusikallisessa öljyä (käytin rypsiä), kunnes "tuoksuvaa", perään kookosmaito ja sitten kun seos porisee niin perään kana ja munakoisobiitit.
Joissakin versioissa vielä tähän perään heitetään loppujämä kookosmaitopurkista kookosaromia antamaan.

 Kun sörsseli on valmiin oloista niin mausteeksi sopiva loraus kalakastiketta ja sokeria. Done! Ja kieltämättä oli nopeaksi extempore-kokkaukseksi oikein mainiota! Pitäisi ehdottomasti joku kerta kaivella jostain itämais-kaupasta thaimunakoisoja.


Lisukkeena jasmiiniriisiä valkosipuliöljyn kera valmistettuna, ihan maailman parasta! Resepti seuraa...



Tosiaan kuvamateriaali on hieman "epäesteettistä" (ei poikkea aikaisemmasta linjasta eihän?) , en muistanut koko kameran olemassaoloa ennenkuin ruoka oli valmista. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti