keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Yee yee Yeo's!

Uutuuksia kehiin, Yeo's;


Tai oikeastaan, ei ehkä niinkään uutta. Tein pikaisen googlauksen, ja Yeo'sia (joka kuulosti tutulta) onkin tullut popsittua reippaasti, mutta uusi pakkaus hämäsi. Erityisen hyvää oli Yeo'sin laksa-maku, jota en ole kaupoista vuosiin löytänyt...

Mutta nyt siis yhtälailla hieman erilainen maku perus kana-liha-kasvis-linjalla, nimittäin Satay kana. Nuudelinpussin kyljessä tämä vissiinkin ilmaisee pähkinäkastiketta, mutta wikipedian ja yleisen googlailun perusteella "satay" tarkoittanee tikkuun tökättyä marinoitua grillilihaa, joka yleensä tarjotaan pähkinäkastikkeen kera. Saa korjata jos olen aivan hakoteillä.

Thaimaassa tuli maisteltua grillikärryistä kaikenmoista grillinakkia ja kanaa sun muuta rotannahkatikkua, mutta eipä tullut kertaakaan kyseistä kuuluisaa pähkinäkastiketta vastaan. (! tai sitten kuljin silmät kiinni...)


Mutta asiaan siis. Perus-mamaa hieman isompi kiekurakuutio, ja mukana pussukka jossa tuhdinnäköistä pulveria sekä tummempaa öljyä, jonka veikkasin pähkinäöljyksi.Kummitus-maustekuva! Eli öljy oli tosiaan tuollaista punertavaa.


Nuudelit turposivat tuollaisiksi hieman pulleiksi, olematta kuitenkaan liian paksuja.Ja lautaselle asti kävelleenä. (huomio #1, kuvissa käytän aina samaa lautasta. Syynä se, että muut talouden eriparilautaset ovat liian pieniä nuudelisopalle!)

Sopassa oli syvä pähkinäinen maku, ja liemi oli hieman "rouheinen" eli taisipa oikeastikin sisältää hienonnettua pähkinää. Tai sitten rantahiekkaa, mitäpä noista tietää. Muihin normisoppiin verrattuna pehmeä ja täyteläinen maku, aavistuksella tulisuutta.

Kelpo kamaa siis, mutta pähkinämaku ei ehkä suosikkeihini lukeutunut.

Täyttävää kuitenkin ja mukava erilainen piristys.

Arvosana 3,5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti