torstai 7. huhtikuuta 2011

Ravintolaherkut ja nam pla prik

Tulipas haettua dagen efter-päiväksi paikallisesta hieman take-away thaikkua, simppeliä mutta hyvää paistettua riisiä chilillä ja basilikalla. Hieman tulilientä päälle ja hyvin toimii!


Pöperöstä ei tullut napattua kuvia koska rapsakka olo ja nälkä veivät voiton (siis unohdin), mutta tein valmiiksi kotiin hieman tulilientä ennen herkkujen noutoa. Eli nam pla prik/prik nam pla, maustelitku, joka thaimaalaisessa ruokapöydässä on hyvin pitkälti suolan ja pippurin asemassa.

Reseptejä lienee yhtä monta kuin tekijöitäkin, joissakin on vain kalakastiketta ja chiliä ja joissakin muitakin aineksia.

Tein tämän oman makuni mukaan, eli tuliliemi sisältää

  • n. 3-4 rkl kalakastiketta
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 tulista pikku chiliä
  • ~1 rkl sokeria
  • puolikkaan limetin menu
Viiipaloi, purista, sekoita. Kokeilemalla saa omaan makuun sopivaa kastiketta, joka soveltuu nimenomaan riisiruokien kylkeen. Herkullista ja ah niin tulista!


(Upea kännykkäkamerakuva huom. Ja soosiin soveltuva säilytyspurkki.)

Lisäksi otin mukaan myös lasinuudelisalaattia, joka oli kyllä erinomaisen hyvää! Löysin tätä makusteltua herkkua aika pitkälti vastaavan reseptinkin hienoine kuvineen; ravintolasta ottamassani salaatissa ei vain ollut kanaa mukana.
Pöperö lienee alkuperäiskielellä Yam woon sen.

Linkki reseptiin: Cherry On a Cake: Thai Glass Noodle Salad

Onko lukijoilla tapana tilata aina sitä yhtä ja samaa hyväksi todettua ruokalajia thaikku-ynnä muissa aasialaisissa rafloissa, vai joko menut on kokeiltu suosikkipaikoissa läpi? (Valitettavasti tuppaan kuulumaan ensimmäiseen ryhmään, vaikka koitankin kovasti parantaa tapojani!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti