torstai 5. toukokuuta 2011

Pan pan pappa dang.. Panang-curry

Päätin pistää reissulta hankitun panang curry-tahnan hyötykäyttöön eli curryt kokkaukseen.Ohjeistuksena käytin jälleen tuttua "viisi aasialaista keittiötä"-opusta. 

Aineslistaus:
  • Broilerin fileesuikaleita
  • kookosmaitoa iso tonkka
  • kaffir-limetin lehviä.. kuivattuja
  • pari pakettia Lobon panang curry tahnaa
  • arominvahvennetta ku sitä satuin ostamaan (Aji-no-Moto)
  • kalakastiketta
  • hotti chilejä
  • Kevätsibuli
  • sokru


Ensin pistin pilkkomiseksi eli chilit silpuksi.


Currypaketti ohjeineen. Olen joskus aikaisemmin käyttänyt saman sarjan jotain muuta tahnaa, olisikohan ollut green curry. En ollut täysin tyytyväinen soosin vahvuuteen, joten tähän satsiin käytin tosiaan siis 2 pakettia (olisiko noissa noin 50 g.)


Tein kirjareseptin mukaan, eli siis paahtin tahnaa öljyssä wokissa muutaman minuutin että siitä tuli "aromaattisesti tuoksuvaa".


Sekoitin joukkoon melkein koko tölkin kookosmaitoa (muista ravistaa!) ja tasoitin tahnapaakut joukosta. Mitä ilmeisimmin olen saattanut lisätä chilit tääsä vaiheessa joukkoon.


Kun sörsseli oli sileää ja kuumaa, lisäsin broilerin joukkoon kypsymään ja paistumaan.


Sillävälin pääsin pilkkomaan kauniin näköiset kevätsipulit!


Nam nam.


Kun kana oli kypsää, lisäsin joukkoon kevätsipulit ja loput pohjat kookosmaitotölkistä. En ole ihan varma muistikuvistani, mutta noihin curryihin on joskus myös sekoiteltu muitakin vihanneksia joukkoon, kuten paprikaa, bambua...?


Maustaminen tapahtui tällä kolmikolla, eli hippusellinen arominvahvennetta (nokun reseptissäkin oli), kalakastiketta maun mukaan (1-2 rkl?) ja sokeria vajaa ruokalusikallinen ehkä.


Päätin kerrankin "panostaa" enkä pihistää esillelaitosta, joten säästin muutaman chilinrinkulan annoksen koristeluun. Liotin myös kaffirlimen lehdet lämpimässä vedessä, ja kun ne pehmenivät, leikkasin ne ohuiksi suikaleiksi ja ripottelin koristeeksi. Nättiä vaikka itse sanonkin, ja vaikka lautanen on ruma.

Tarjottu tietysti jasmiiniriisin kera. Curry onnistui oikein kivasti, joskus olen tehnyt siitä vahingossa liiankin suolaista (tahnat, kalakastikkeet, suolat, arominvahventeet..) mutta tällä kertaa maut olivat hyvin paikallaan. Täyttävää ruokaa ja tulista sellaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti