sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Riisisoppaa thaimaalaisittain

Tuli piipahdettua Tampereen päässä thai-elintarvikkeita myyvässä liikkeessä; mukaan tuli napattua muutama "eksoottisempi" nuudelipaketti kaikenlaisten muiden thairuoka-tuoteiden oheen.

Sneak peek:


Mutta täksi sunnuntai-aamuksi päätinkin tehdä tuon vasemmanpuolimmaisen pussukan; Thaimaalaiseen tyyliin aamupalaksi riisikeittoa (Khao Tom). Tykästyin tähän aamupalaan viime reissulla, hyvää oli vaikkakin oli ehkä itse tottunut hieman tuhdimpaan aamupalaan.


Lisää-vain-vesi porsaanmakuinen riisikeitto kuivatuilla nuudeleilla. Hmm? Ainakin kuva on kiva.

Mukana tuli siis riisi-jauho-ruohosipuli sekoitus, ja pieni pussi jossa koristeeksi tarkoitetut kuivatut nuudelit sijaitsivat.


Ohjeen mukaan kattilaan piti lisätä 1½ keittoainespussillista vettä.
Tässä vaiheessa hieman epäilytti, millainen tuotos tästä kehkeytyisi.


 Öh... pussissa mukana ollut kuivatettu "riisi" oli käytännössä pientä riisihaketta, joka kypseni läpikuultavaksi mömmöksi. Tuossa kuvassa riisinnäköinen muju sopan päällä on se kuivattu-nuudeli koristesilppu. Tuotos ei todellakaan tyydyttänyt, joten onneksi jääkaapissa oli hieman tähteeksi jäänyttä riisiä, jonka heitin soppaan mukaan.


Loppujen lopuksi soppa sinänsä oli melkoisen keinotekoisen makuista ihme lientä/mössöpuuroa. Ja missä siis tämä kuivattu porsaanliha? Koitin piristää annosta chilihiutaleilla, lorauksella jotain itämaista etikkaa sekä kalakastiketta... Paransi hieman kokonaisuutta mutta pitää tunnustaa että yhteen lautaselliseen jäi ja loput sopasta meni hukkaan.

Kenties tässä on siis uusi haaste, eli maukkaan khao tomin kokkailu ilman valmishöttöjä. Saatan toki olla naiivi, mutta arvelen, että ehkä sen valmistus ei ole sieltä monimutkaisemmasta päästä?

Arvosana 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti