perjantai 16. syyskuuta 2011

Nuudeliblogeja / Ramen-blogeja


Kun aloin pitämään tätä blogia, olin varma, että vastaavia löytyy maailmalta useita. Googlasin toki joitakin - jotkut olivat lössähtäneet aika pian aloituksen jälkeen, jotkin olivat keskittyneet lähinnä ns. ravintola-ramenin arvosteluun eikä pikanuudeleihin.

Tänään googlasinkin hieman tarkemmin - vastaavanlaisia blogejahan löytyy vaikka kuinka, ja jotkin ovat ottaneet touhun vielä enemmän tosissaan kuin minä :D Journey into the world of Ramen -sivu näyttää sen verran tutulta, että tämän taisin tsekata jo ennen omaa blogin aloittamistani.

Mutta hurjempia esimerkkejä; esimerkiksi The Ramen Raterin pitäjä on arvostellut vuodesta 2002 lähtien yli viittäsataa pikanuudelia!

Lisäksi löysin artikkelin, joka kertoo i-ramen.netin pitäjästä, joka on arvostellut yli 4000 pikanuudelia!  Sivusto on kuitenkin tehty japaniksi, joten en ota sen enempää sisällöstä selvää.. Artikkeli joka sivusta kertoo löytyy kuitenkin kiinnostuneille; Ramen geek reviews over 4,000 instant noodles.
 
Löytyy toki muitakin, esim. Ramen reviews kirjaa nuudeleistaan vielä ravintoarvot sun muut faktat. Itse en siihen rumbaan ole nähnyt tarpeelliseksi lähteä mm. syistä että;

a) olen laiska b) itse en koskaan kiinnitä huomiota ravintoarvoihin c) nuudeli x ei varmasti juuri koskaan liene sen terveellisempi kuin nuudeli y. Keskityn kenties enemmän näkö-haju-tuntoaistimuksilla suoritettuun arvosteluun?

Muutenkin, suurinta osaa noissa ulkomaanblogeissa arvostelluista nuudeleista ei suomen kamaralta löydy, joten lokalisointi olkoon etuni...

Olenkohan missannut vielä jonkin merkittävän "nuudeliviestin" sanansaattajasivuston?

Muutenkin, kiinnostaako lukijoita nuudeliarvostelujen laajentaminen myös ns. eksoottisimpiin merkkeihin kun kotimaan löydöt on saatu syynättyä läpi, vaiko keskittyminen myös muihin aiheisiin kuten thairuokajuttuihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti