torstai 1. joulukuuta 2011

Vitasia Thai Noodles - Pad thai

Saksalaisessa Natsisiwassa käydessäni huomasin kertakaikkiaan erikoisen tuotteen hyllyllä - uusia thaikuutio-eineksiä mukaileva paketti jossa pad thai-annos, mutta nämä olivatkin niinsanotusti lämpimällä hyllyllä.

Vitasia-merkistä oli aikasempi katala nuudelikokekemus, mutta olihan tällainen erikoisuutuus pakko kokeilla!


Paketin kulma on rutussa strategisesta kohdasta, jossa lukee "medium" eli tulisuuden aste.


Ehdin jo laittamaan vedenkeittimen porisemaan jotta olisin voinut kaataa kuuman veden pakettiin... Mutta hetki! Nämähän olivatkin jo esikypsytettyjä, sekä nuudelit että kastike! Valmistustavaksi paketti kuvasikin sen, että pussien sisällöt piti pruutata pahvipurkkiin, sulkea se ja pistää mikroon.


Kuten kuvasta näkyy, nuudelit pulpahtivat pakkauksistaan aika kiinteänä klönttinä, jota oli vaikea rikkoa ja sekoittaa tasaisesti kastikkeen kera.


Valmis tuotos! Lämmitys vaikutti tuotteen koostumukseen ja nuudeleistakin tuli helpompia sekoittaa ja sitä myöten irtonaisempia. Ellen nyt ihan väärin huomannut, niin lihaa ei tainnut annoksessa olla lainkaan, vihanneksia mm. minimaissia löytyi kyllä, eli kauhean proteiinipitoisesta annoksesta ei voida puhua. Mukana oleva pähkinämurska antoi kyllä kivan säväyksen. Maku yllätti hyvyydellään (muistaen edellisen Vitasia-kokemuksen), annos oli sen verran tulinen että tulisuuden maistui, sekä tamarindin tuoman hapokkuuden (ainakin näin kuvittelen.)
Mikään gurmeeannoshan ei ole kyseessä; Kitchen Joyn vastaava pakaste on kyllä parempi, valitettavasti niitä vain on hankalahko löytää. Kelvannee kuitenkin pikaiseen pad thai-himon poistoon. Ei tule ehkä kuitenkaan tämän kokeilun jälkeen enää ostettua.

4 kommenttia:

 1. Köötös arvostelusta. Ihmettelen tässä juuri, että avaiskohan kyseessä olevan paketin, vaiko köpöttäisiköhän silti vaan mäkkiin ostoksille :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! Jopa mäkkiruoka on varmaan ravitsevampaa kuin tuo höttö, mutta jos on ihan kauhee nälkä ni lähtee se tollakin :)

  VastaaPoista
 3. ... Jatkoa

  Tänään ei ollut kaapissa muuta ruokaa, niin rohkaistuin kokeilemaan.
  Täytyy todeta, että ei se nyt suoranaisesti pahaa ollut, mutta
  en kyllä tykännyt. En myöskään osta toista kertaa.

  Kitchen Joy:n vastaava olis pakkasessa, mutta saas nähdä.
  Varmasti ihan eri luokan tavaraa (?) Tämän jälkeen vaan vaikeampi uskoa,
  että tällainen konsepti ylipäätään voisi toimia, oli valmistaja sitten kuka tahansa. Mutta ei nyt tuomita kokeilematta. Siihen vaan täytyy
  kerätä muutama viikko "rohkeutta" :)

  VastaaPoista
 4. Niin tai iso nälkä+"kaappi tyhjä"-tilanne. ;) Kyl pakastekuutio oli mielestäni 150% parempaa.

  VastaaPoista