torstai 12. tammikuuta 2012

Pirkka Thai-tuotteet

Suomalaiset ovat matkanneet nyt useamman vuoden into piukassa Thaimaahan, ja minun laillani useat muutkin ovat rakastuneet kyseisen maan ruokaan. Tietysti myös kaupalliset tahot kiinnostuvat tästä markkinaraosta.

Törmäsin K-ketjun kaupassa vihannesosastolla Pirkka "Aidot Thai tuotteet" -esitteeseen. Pitihän se ottaa ihan mielenkiinnosta kätöseen, ja tutkia mitä on kaupan.


Pääasiassa lehtisessä mainostettiin Pirkan oman brändin thai-kastikkeita ja mausteita, oli mukana jokin turhanpäiväinen curryreseptikin.Plussaa siitä, että varastojen tyhjetessä on lähikaupassa kuivattua chiliä ja kaffirlimetinlehteä, ja muutenkin kastikeaineksia yms. saatavilla! Miinusta kovista hinnoista ja kalakastikkeen naurettavasti "annoskoosta". Siis tuo puteli oli Alkon vauvakossupullon kokoinen!
Ilmeisesti kohderyhmänä on kuitenkin pääasiassa siis ihmiset, jotka kenties ensimmäistä kertaa uskaltautuvat kokeilemaan thaikokkausta kotona, ja siksi eivät ehkä osta heti litran pömpeliä kalakastiketta.


Tom Kha keittoaineksen ostin ajat sitten kaappiin testattavaksi, sinne on kyllä toistaiseksi jäänytkin. Samoin ehkä joskus voisi kokeilla noiden currykastikkeiden toimivuuden ja tulisuuden. Mutta en muista nyt äkkiseltään syöneeni missään riisiä "porkkanalla ja parsakaalilla" taikka "rusinoilla ja herneillä" (kääk!) höystettynä. Onko tuo joku ihan outo keksintö vai popsitaanko vastaavanlaisia sekoituksia oikeasti? Ehkä tuo voisi toimia jossain paistettu riisi-virityksessä...

Pirkan sivuilla lisätietoa aiheesta. En tiedä onko kyse kausituotteista vaiko onko tuotteiden tarkoitus jäädä pysyvästi valikoimiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti