sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Hot Pot / MK-Ravintolat

Olen aikaisemmin käynyt Hot Pot-ketjuravintolassa, mutta nyt kävimme toisessa ketjussa eli MK-ravintolassa. Kyseessä on thaimaalaisten oma sovellus japanilaistyylisestä sukiyaki/shabu-shabu keitto-pata-ruokalajista. Lisätietoa esim. Wikipediasta.

Käytännössä ravintolapöydässä on keskellä liesitaso/grillipömpeli kuumalle padalle jossa kanalientä tms. Menusta tilataan haluttuja aineksia pataan laitettavaksi (lihaa, mereneläviä, vihanneksia, nuudelia jne.) tai haetaan buffetpöydästä, ja nämä sitten laitetaan mieleisessä järjestyksessä liemeen porisemaan. Padasta voi sitten poimia omat herkkunsa dipattavaksi tuliseen dippiin ja sopaksi omaan kulhoon. Jossain virityksissä on myös esim. grillitaso pyöreän keittoastian keskellä jossa voi käristää herkkunsa.

Nämä ravintolat ovat erinomaisia illanviettopaikkoja isolle tai pienelle kaveriporukalle ja mukavaa puuhastelua syömisen yhteydessä. Hintakaan ei muistaakseni päätä huimannut, ja ainakin MK-ravintoloiden menuissa on myös muuta kypsää maustettua lihaa naposteltavaksi ja erilaisia ruoka-annoksia sekä jälkiruokia.
Ehdottomasti suosittelen porukka-aktiviteetiksi, parasta jos saa paikallisen/muun osaavan henkilön mukaan neuvomaan kokkaushommissa, vaikka ei se niin vaikeata rakettitiedettä olekaan.


Tässä kuvassa liemi on jo kuumenemassa ja kattilaan sisäänpääsyä odottelee kalakuutioita. Lisäksi tilasimme menusta ainakin katkarapuja, muitakin kalapalleroita, naudanlihaa ja kananmunan. Muna rikotaan kuumaan pataan ja sekoitetaan rihmaiseksi keiton joukkoon.


Otimme valmiin "vihannessetin" jossa oli lajiltema erilaisia soppa-aineksia; mm. salaatteja, yrttejä, lasinuudelia, pikkumaissia, sieniä ja tofua.


Kulhossani annos soppaa. Lisäsin tulista dippikastiketta suoraan sopan joukkoon (korrektia tahi ei) - liemestä tuli todella hyvää!


Onko tällaisia paikkoja edes olemassa Suomessa? Tietysti vastaava olisi tosi helppo järjestää kotona siirrettävällä keittolevyllä; pöydälle vaan pata ja valmiiksi silputtuja rehuja/lihoja pikku lautasille ja ihmiset ympärille.

Lisäksi pidemmittä puheitta aiheeseen liittyvä löydökseni Youtuubista. :D2 kommenttia:

  1. wow hyvältä näyttää. Täällä semmosta paikkaa ei ole :(

    VastaaPoista
  2. Joo keittolevyllähän voisi samanlaista yrittää tehdä, itsekään en tiedä että Suomessa olisi vastaavaa paikkaa.

    Itsellän on tosin teppanyaki-pöytä, eli paistolevy, jossa sitten paistellaan mitä kukin tykkää ja syödään. (Omassa on jalat ja se vain pannaan keittiön pöydälle.) Todella hauskaa ja mukavaa sosiaalista syömistä, että ymmärrän kyllä pointin täydellisesti! Oma tais olla Lidl:istä ostettu joskus, pelittänyt hyvin monet illanistujaiset! ^^

    VastaaPoista