keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Nuudelikeitto - Kuay teow

Tätä on odotettu! Pääsin siis Thaimaassa tilailemaan ihanaa nuudelikeittoa. Alla olevaan herkkuun olin tosi tyytyväinen, kanaa, ituja ja muuta mukavaa. Kuvassa mausteet siis jo sotkettu mukaan.


Alla kuva jonka mukaisia purnukoita löytyy useiden nuudelikeittoa tarjoavien ravintoloiden pöydiltä; kalakastiketta, sokeria, chilipulveria ja chiliviipaleita etikassa. Näitä sitten sekoitellaan nuudelikeiton joukkoon oman maun mukaisesti. Itse tykkään laittaa kaikkea, sokeria ehkä vähäisemmin. :)


 Eri ravintola:


Pöperöitä odotellessa.


Kyökkiväkeä.

Alla saamani soppa. Valitettavasti olin erittäin pettynyt, vaikka tarjoilija erikseen varmisti että tuleeko leveitä vai kapeita nuudeleita, silti sain leveitä. Nuudelit eivät maistuneet juuri miltään muulta kuin limaisilta limamöteiltä. Liemi ja kasvikset itsessään olivat ihan ok. Odotukseni ovat aina niin korkealla kun haluan jotain tiettyä nimenomaista ruokalajia (auta armias jos sitä ei ole saatavilla!)Kolmas kuvan paikka olikin lentokentällä lähtöä odottelemassa - vastoin "tuotekuvaa", tämäkin soppa sisälsi leveitä nuudeleita, mutta nyt ne olivatkin oikein toimivia ja hyviä. Keitossa oli erilaisia ns. mössöstä tehtyjä kalapalloja, kalakuutioita (luulen?) ja erilaisia hämärän nakin paloja. Toimi kuitenkin tuossa tulisemmassa punaisessa paksussa liemessä ihan hyvin. Vieressä nätit maustekupit.


Kuvan muistin ottaa vasta kun soppa oli jo puoliksi syöty :D

Ainoa harmitus reissusta on se, että olosuhteiden ynnä muiden syiden takia en päässyt popsimaan kunnollisen nuudeli-katukojun antimia. No, onneksi silti pääsin syömään kaikenlaista muuta hyvää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti