perjantai 10. helmikuuta 2012

Somtam-salaattiherkku

Yksi herkkusnacksi ja suosikkiherkku on tietysti som tam. Valitettavasti tätä ei ihan jokaisesta vierailun kohteena olevasta raflasta saanutkaan, joten som tam kiintiössä olisi ollut vielä täydentämisen varaa. Allaoleva kuva on pienestä perheravintelista, jonka pääartikkeli oli paistettu kana (ravintolan ulkopuolelle oli viritetty grilli, jossa useampi kotkottaja kökötti hiiltymässä.) Kanan nahan alle oli laitettu erilaisia mausteita ja kokonaisia valkosipulinkynsiä, nam nam! Kanankostukkeena toimi tosiaan som tam sekä tulinen dippikastike.


Tämä seuraavan kolmen kuvan kuvasarja aiheuttaa närästystä jo katsellessakin. Kävin siis eräässä pienehkössä hotlamme lähistöllä sijaitsevassa ravintolassa. Ruoka siellä oli oikein hyvää, paitsi että som tamissa ei ollut vaan palaakaan chiliä (sen siitä saa kun unohtaa aina mainita, että saa laittaa liekkiä sekaan). No, eräänä iltava hotellilla makoillessa iski yllättäen kauhea somtamin himo. No onneksi muistin naapurikorttelista tämän mestan, ja kipaisin hakemaan somtam-takeawayt. Tällä kertaa mainitsin, että saa laittaa oikein tulista. Eipä kyseisellä pyynnöllä ole aikaisemmin ollut ongelmia, joskus on tullut hyvinkin tulista muttei mitään sellaista etteikö ruokaa pystyisi syömään, ja ajattelin että jos vakiona mestassa turisteille tarjotaan chilitöntä somtamia, niin ei kai tämä nyt ainakaan liian tulista voi olla. How wrong was I.


 Man Vs. Food


 Food wins. :(


Kuvasta ei välttämättä välity suuri chilin määrä, mutta tuossa vaiheessa annosta homma oli pakko jättää kesken. Taisi olla jonkin sortin vittuilua kokin puolesta. No, omaa tyhmyyttänipä tilasin. Sopivan tulisen ruoan saaminen on välillä kiven takana, kun vaihtoehtoakseli on chilitön-viiva-ihmisentappotulinen, valitse vain yksi ääripää. Hyväähän tuo toki oli, mutta osa makuaistiin kykenevistä soluista taisi tuhoutua pysyvästi annosta syödessä. :(


Viimeinen somtam tulikin sitten syötyä Bangkokin lentokentällä lentoa odotellessa.


Seuralaisellani oli maukasta vihreää currya.


Itselläni som tamia koristekatkaravulla, sekä paistettua kanaa. Suuri haikeus jäi tästä ateriasta, koska tiedän että tuota herkkua tuskin tulen yhtä hyvänä saamaan piiiitkään aikaan... Taidan joutua tyytymään lanttuversioihini, buhuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti