lauantai 11. helmikuuta 2012

Sushi+Thailand

Blogissa ei ole taidettu mainita japanilaista ruokaa kenties kertaakaan, mutta se on myös yksi intohimojeni kohteista. Tai, no, tarkalleen ottaen nuo riisipallerot-ja rullerot, eli sushi. Eräs krapulainen, helteinen aamu lomareissussa päätin raahata seurueeni japanilaiseen ravintolaan, josta kyseistä herkkua myös saisi. Sushi on mielestäni myös hyvää rapularuokaa - suht kevyttä, suolaista ja ei tee ähkyistä oloa (paitsi jos innostuu tilailemaan turhan suuria annoksia...)

Päätöksentekokyvyttömyydessäni otin setin, joka sisälsi lajitelman erilaisia nigirejä ja pari kurkkurullaa. Tuon imukuppilonkeronigiri kylläkin päätyi muualle kuin omaan suuhuni, sen verran tuo ulkoasu hirvitti. Olin aika pettynyt annokseeni - riisi hädintuskin pysyi kasassa ja ei ollut kovin erikoista, ja omaperäinen suosikkini eli lohinigiri oli törkeän ruman näköinen! Katsokaa vaikka, lohipäällinen (sushilautasella oranssi pötkylä oikeassa reunassa) on kasattu jostain jätepaloista rumasti. Hintaansa nähden ei ollut kyllä kummoinen visiitti. Kyseessä oli siis suurehkon eteläthaimaalaisen lomasaaren hieman fiinimpi sushiravintola ja hinnat sen mukaisia. Seuralaisjäsenellä oli riisiä ja lohta teriyaki-kastikkeessa, joka oli ihan ok. Ensi kerralla matka japaniin niin saisi kenties parempaa sushia?


Tällä kertaa en päässyt käymään Fuji-ravintolaketjussa, joka tarjoaa yhtälailla japsiherkkuja ja sushia... Paikasta on nimittäin mukavia synttärimuistoja muutaman vuoden takaa (sushinpopsimista kännissä kuin käki), mutta ohi kävellessäni otin muutaman valokuvan näytekkunan muoviruoista. Ovat muuten todella aidon ja söpön näköisiä!


Syötävän herkullinen bentoboksi.. Ja muovicaliforniarullat sopisivat esim. olkkarin pöydälle koristeeksi.


Miksiköhän Suomessa ei ole koskaan ravintoloissa esillä ns. näköiskappaleita annoksista? Luulisi, että useampikin suomalainen lahjakas ns. massakoruaskartelija (?!) olisi valmis tekemään tilauksesta näköisruokaa?
Näin reissulla näiden lisäksi mm. muovivohveleita eri täytteillä parissakin paikassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti