keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Bataatti-porkkana-nakkikeitto

Blogin aiheen vierestä mutta hyvää ja nopeata kuitenkin:

Ystävä opetti oheisen sopan teko-ohjeen ja itse syöppönä nakkelin nakkeja joukkoon. Perus popsi kelpaa mutta erityisen hyvin sopii joku ns. lihaisampi bratwursti tms.


Keitin aluksi yhden kuoritun ja reiluksi pilkotun bataatin kypsäksi kattilassa, kyytipoikanaan pari porkkanaa. Samalla ruskistin nakit.


Suurin osa vedestä valutetaan pois kattilasta kun vihannekset ovat kypsiä (pohjalla noin 2-3 cm kuumaa keitinlientä) ja mukaan laitetaan maun mukaan  (noin 0,5 dl) tuorejuustoa, esim. pippuri, reilu hyppysellinen pippuria, suolaa, ja chiliä niin paljon kuin makunystyrät kestää.


Soseuteutetaan mössöksi. Tässä vaiheessa kannattaa maistella soppaa ja lisätä maun mukaan aineksia tai lisää vettä jos haluaa ohuempaa sosetta (tai aloittaa alun alkaenkin suuremmalla keittoliemimäärällä).


Kun sose oli sopivaa sakeudeltaan, lisäsin nakit joukkoon. Todellinen elämystentavoittelija jatkaa soseuttamista tässä vaiheessa.


Volaa! Itse pidän tuollaisesta paksummasta soseesta, ja kelpaa raavaammallekin miekkoselle. Chiliä pitää olla riittävästi että polte tuntuu, nam nam.

Nakit ja kasvissose, minun mielestäni ne sopivat tässä hyvin yhteen - toisaalta blogi ei gurmeekokkausta edustakaan! (toki huomatkaa koristelu viimeisessä kuvassa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti