tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kotikutoinen Sween 'n' Sour kastike

Lähdinpä tekemään thaikkikokkikoulun reseptin perusteella kotikutoista sweet'n'sour kastiketta, joka kurssilla onnistui mainiosti!

Ehdottomasti voin suositella oman sörsselin väsäystä valmiin unclebens-sweetnsour kastikkeen sijaan, koska vaivaa joutuu näkemään joka tapauksessa yhtä paljon ja omatekoinen on parempaa!


Tähän versiooni reseptistä tuli;

  • Paketti kanan fileesuikaleita
  • Pätkä kurkkua
  • Oksa kevätsipulia
  • Tomaatti
  • Porkkanaa
  • Sipuli
  • Valkosipulinkynsiä pari
  • Paprikaa
  • Kalakastiketta
  • Etikkaa
  • Ketsuppia
  • Sokeria
  • Soijaa
  • Kanaliemijauhetta
  • Ananaksenpaloja purkista
  • Pistin myös bambua tölkistä, vaikkei alkuperäinen resepti sitä maininnutkaan


Preparoi ja pilko rehut valmiiksi sekä murskaa valkosipulit morttelissa. Poista kurkusta vetelä osa lusikalla ja jos haluat hifistellä, leikkaa viirut porkkanaan ni saat kukkasia. Huomioi erotella sipulinsiivut toisistaan huolellisesti. Murskaa myös valkosipuli morttelissa.


Paistoin ensimmäiseksi kanat lähes kypsiksi.


Kun kanat olivat melkein kypsiä, lisäsin vihannekset. Jos rehuja on ihan hirveästi, kannattaa ehkä paistaa ne osissa.


Pyörittele "al denteksi".


Tässä vaiheessa lisäsin kastikeainekset ja viimeisena kevätsipulin.
Kastikeaineksia tuli n. 2 rkl etikkaa, 3-4 rkl ketsuppia, 1-2 rkl sokeria, 2 tl kalakastiketta,  2 tl soijakastiketta ja ~1,5 dl vettä sekä tujaus kanaliemipulveria. Määrät ovat noin suurinpiirtein, laita vähän kerrallaan ja maistele/haistele.


Lopullinen tuotos lautella menossa kokin suuhun jasmiiniriisin kera. Kurkut vähän kypsyivät liikaa, mutta muuten maku oli kohdillaan. Jotenkin omatekoinen hapanimelä vaan peittoaa vastaavat purkki-kilpailijansa!

Tämä on vissiin sellainen ruoka, joka maistuu myös ei-niin-eksoottisten ruokien ystäville ja lapsille, ja suurin osa aineksista löytyy joka peruskaapista (paitsi ehkä kalakastike) joten valmistuskaan ei vaadi erikoisempia valmisteluita. Ei muuta kun kokkailemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti