tiistai 19. kesäkuuta 2012

Pakastesushi Go Sushi

Hahaa! Kaupassa pyöriessäni jäin tuijottamaan pakastekaapin pakettia. Ei hitto, kyllä se pakastesushikin on kokeiltava!

Pidän itse erittäin paljon sushista, vaikkakin pääsen siihen suht harvoin käsiksi. Jotenkin yhdistelmä, jossa on etikkainen riisipallero, kalapala, soijaa ja wasabia miellyttää kovasti makuhermoja - liittynee siihen, että pidän "raikkaista" ruokalajeista enemmän kuin raskaasta pihvistä tai pizzasta. Jokin siinä makuyhdistelmässä toimii vain niin saumattomasti yhteen. Noh, vaikka en olekaan sushi-asiantuntija ja suosikkipalleroitani ovat monet ns. perustylsät maut kuten lohi, ebit ja raikkaat rullat, niin sen verran olen noitakin eri paikoissa maistellut että tietää mikä itseä miellyttää ja mikä on hyvää ja tuoretta.

Jälkimmäistä en kyllä tästä pakastekamasta edes olettanut.


Laatikossa on sievä kuva maukkaannäköisistä susheista.


Sisältö oli pakattu muovikääreeseen. Alla tietoa sisällöstä;


 Kappas, tuossa on GoSushin nettiosoitekin. Katsotaas;

"Kaupoissa myytävän tuoresushin ongelmana on usein ollut riisin laatu, sillä heti valmistuksen jälkeen sushin riisi alkaa kuivua ja maku muuttuu. Uuden pakastusteknologian ansiosta takaamme ettei riisi ehdi kuivua, muuttaa makua tai vetistyä."-GoSushi webbisivu


Sallikaa mun nauraa :D Ilmeisesti sushipaketteja on useampaa eri kokoa, mukaanlukien suurkeittiöpaketteja joissa 66 palaa. (just lähtis nälkä...)


Paketin mukana tuli syömisen oheistarvikkeita naikkosenkuvalla koristellussa pussissa; puikot, soijakastiketta, garia ja wasabia.


Täytyy sanoa, että pari kolme ensimmäistä palleroa olivat ihan ookoo, siis parempia kuin odotin. Johtuneeko epätasaisesta sulamisesta vai mistä, en tiedä kuivuivatko loput pikavauhtia vai olivatko ne muuten tekstuurilta erilaisia, mutta loput tuntuivat todella kuivilta. Ohjeessa oli että kolme tuntia huoneenlämmössä tai puolitoista minuuttia mikrossa täydellä teholla. Omani olivat hieman vielä kohmeessa parin huoneenlämpötunnin jälkeen, joten laitoin ne hetkeksi sulatusasetuksella mikroon.


Yritin vangita riisin rakenteen pallerossa ei valitusasetuksilla, mutta se ei täysin onnistunut. Kuitenkin, tuosta huomannee riisin rakenteen joka muistuttaa... Öö... Keksihyllyn riisikakkua?

Lyhyt yhteenveto pakastesushista:

Hyvää:
+lohen miellyttävä tekstuuri ja maku
+seesaminsiemenet rullassa
+hyvänmakuiset inkiväärilastut + soijan määrä
+muutama pala oli onnistuneen kuohkea


Huonoa:
-epätasainen sulaminen (pari tuntia huoneenlämmössä+ hetki mikron sulatusasetuksella - joku rulla oli lämpimän haalea ja joku ihan kylmä)
-jotkut riisipallerot järkyttävän kuivahkoja, jotkut sitkeitä
-maku ei muistattanut siitä tuoreudesta ja raikkaudesta mistä sushissa yleensä pidän.

-lisukkeena ollut wasabi oli suoraan sanoa järkyttävää paskaa.
-No oli se riisi aika kamalaa

Tämän perusteella voin suoraan sanoa että en suosittele. Hätätapauksessa pahimpaan himoon mutta paha mieli siitäkin vain jää  Enkä erityisesti ainakaan ensikertalaisille; tämän jälkeen en minäkään haluaisi sushia enää maistella. :D

2 kommenttia:

  1. Kiitos hauskasta blogista ja hyödyllisestä postauksesta! Suurkeittiöpakettisushi must have. mutta kuka sen söisi?

    VastaaPoista
  2. Pakastesushi on valitettavasti täyttä paskaa, älkää sekaantuko. Sensijaan S-ryhmän HOK-Elannon joissakin kaupoissa löytyvä tuoresushi on oikein hyvää.

    VastaaPoista