maanantai 9. heinäkuuta 2012

Päivän wokki!

Viikon jatkunut makkaran ja grilliruoan syöminen sekä painostava, nihkeä sää jätti kaipaamaan jotain keveämpää ruokaa.

Päivän wokkiin tuli;

  • 1 iso kesäkurpitsa
  • 1 parsakaali
  • puolikas purjo (vihreä pää)
  • 1 porkkana
  • kanan fileesuikaleita
  • mausteeksi ketjap manisia ja Uncle Ben's Cantonese Soy & Sesame wokkikastike.

Paiston kananpalat runsaassa öljyssä ja maustoin pikku lorauksella soijakastiketta ja ketjap manisia ja siirsin sivuun. Vihanneksia oli paljon, joten paistoin ne kahdessa samanlaisessa erässä, johon molempiin sekoitin hieman katjap manisia ja puoli pussia wokkikastiketta. Kulhossa yhdistin kanan ja vihannekset isoksi annokseksi. Wokki onnistuu hyvin, kun seuraa kypsymistä ja tarvittaessa lisää tilkan vettä kerrallaan wokkipannuun, kun näyttää siltä, että vihanneksilla ei ole enää nestettä pannussa ja ne alkavat kärtsäämään pohjaan. Vesi auttaa myös irrottamaan pannun pohjasta herkkumaut kastikkeeseen. Tärkeätä on kuitenkin olla lutraamatta liikaa; muuten wokista tulee ylikypsää vihannessoppaa.

Tämä Uncle Ben's wokkikastike oli oikein hyvän makuista ja hieman makeaa, mausteissa on mm. valkosipulia ja chiliä mutta ei kovin tulisesti. Lisäksi siinä ei ole ylimääräisiä säilöntäaineita joten sekin on hyvä juttu. Ruoasta tuli todella hyvää ja vihannekset olivat onnistuneen rapeita!

Om nom!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti