maanantai 20. elokuuta 2012

Pikasushia himoon

Iski aivan järkyttävät sushinhimot, joten jemmasin kaappiin muutamia aineksia illan pikapuuhaan. Olin vielä järjettömän väsynyt aloittaessani puuhastelun, joten tavoite oli saada nopeaa valmiiksi ja heti. Palanpäällyksenä toimi Rainbow:n graavilohi paremman puutteessa (en muuten suosittele, oli jotenkin ikävän makuista) sekä kurkkusuikaleet ja riisiviinietikkavedessä ryöpätyt porkkanasuikaleet.


Tällä kertaa kokeilin sushi-sun tekoa Emi Kazukon "Sushi - 30 helppoa ohjetta" kirjan ohjeen mukaisesti, koska halusin tehdä vähän pienemmän annoksen. Aika monta palleroa riisistä silti tuli. Kuten näkyy, kalat on lätkitty hätäisesti nigirien päälle - pääasia oli saada äkkiä palleroa ääntä kohden.


Reseptin sekoitussuhteet:
  • 4 dl riisiä (olen pihi, käytin risellaa)
  • 4,6 dl vettä
  •  biitti kombua (en käyttänyt)
  • 3 rkl japanilaista riisiviinietikkaa
  • 2 ½ rkl sokeria
  • 2 tl merisuolaa (kannattaa muuten olla hienoa merisuolaa tai saa liotella sitä ikuisesti!)
=1 litra sushiriisiä


Resepti oli ihan mainio ja riisistä tuli hyvänmakuista. Muutenkin kirja on sushin ystäville mielenkiintoista luettavaa, mukana on paljon nättejä kuvia, reseptejä sekä simppeleitä ohjeita erilaisten rullien ja tuuttien tekoon sekä opastusta ja historiaa kyseisestä ruokalajista.

Kyllä suurimmat himotukset lähti, rullista tuli tosi hyviä mutta kuten mainitsin, tuo Rainbow graavi oli jotenkin ankean makuista joten nigireistä en juuri pitänyt, vaikka ne yleensä ovatkin lemppareitani (ovat onnistuneet kelvosti graavilohellakin aikaisemmin).

Mutta en usko että himotus pysyy poissa kovin pitkään, joko pitäisi tehdä uusi satsi huolellisemman kaavan mukaan (..huoh hirvee työ...) tai sitten lähteä oikein varta vasten isolle kylälle jonnekin ravinteliin (JOO<3 )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti