keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Seesamilohta & riisisalaattia

Akkainlehdet on melkoista hömppää, mutta syyllistyn välillä Fit-lehden ostoon, siinä kun on ihan hyviä kuntoilujuttuja yms. ravintoasiaa vähemmällä höpö-kouhotuksella kun monessa kollega-lehdessään.

Harvinaisesti tuli jopa kokeiltua aikakauslehden ruokareseptiä, ja vielä harvinaisempaa on, että se on jäänyt vakikäyttöön kotikeittiössä!


Pelkästään reseptiä katsomalla päättelin et hei, tää voiskin toimia!


Lohifisut marinoinnissa.


Lohimarinaadin sörsseliainekset. (en ole ihan varma miksi tuossa on siirappi mukana, taisi olla hunaja loppu?)


Rehut pilkoin pieneksi silpuksi.


Lohipalat uunissa. Helpommalla toki pääsee, kun laittaa fileet vuokaan ja marinoi ne siinä, ja sitten tuuppaa uuniin niine päivineen.


Seesaminsiementen paahtoa & täysjyväriisi tulilla.


Salaatinkastikkeen valmistusta (nam!)


Paahtuneet lohet.


Salaattisilppu koriantereineen. Savoijinkaalin olen tainnut joka kerta korvata kiinankaalilla ja minttu on saattanut ainakin kerran unohtua... Tätä kamaa tulee sit muuten todella paljon, riittää useaksi päiväksi meilläpäin.


Salaatinkastikkeen lorottelin suoraan salaattikulhoon sitä maustamaan, en siis lisännyt "kastikkeeksi" annoksen päälle.


Noista lohista tulee todella hyviä, ja lohimarinadi käy myös ekstra kastikkeeksi päälle, jos sitä lilluu uunivuoassa. Samoin jotenkin tuo salaatin koostumus vain paranee, kun se vähän ehtii imeä salaatinkastikkeita itseensä ja "pehmenee". Ruokaisa ja maukas herkku, hieman isotöinen mutta kuten sanottu, hyvin riittoisa resepti. Ei muuta ko uudestaan tekemään...

Niin ja jos joku pönttö "aloittaa elämäntaparemontin" tammikuun eka päivä, niin siinäpä sopiva kevyt lohisalaattipöperö dieetin alkuun... (loppukuusta syödään sit nuudeleita!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti